Menu

Kuuselan tilan maukas linnunliha

Kuuselan tilalta kalkkunan ja ankan lihaa suoraan tuottajalta v. 2017 tarjoamme kalkkunaa ja ankkaa joulupöytään. Olemme kevään 2016 aikana remontoineet navetan linnuntuotantoon sopivaksi. Osin rakentamista vielä jää varmasti tulevillekin vuosille mutta pääosin rakennus toimii jo. Ankanlihaa on saatavila tilalta läpi vuoden, pakastettuna kokonaisena. Kalkkunaa löytyy syksyllä fileenä, siipinä, koipina ja kokonaisena pakkasesata. Tilamyymälä on auki 12.8 alkaen lauantaisin klo 10.00-14.00 muuten sopimuksen mukaan.

Linnut ruokitaan alussa poikasrehulla ja siitä siirrytään pikkuhiljaa kotoisiin rehuihin, kauraan ja ohraan. Ankat laiduntavat kesäikaan ulkona ja syövät laitumelta apila/timotei heinää ja polskivat ulkolammessa.

Kalkkunoita, ankkoja ja hanhia

Myyntiin tulee kevään tullessa munia ankoilta, musta/pronssi kalkkunoilta sekä hanhilta.
Koehaudotukset käynnissä tammikuun lopulla. Ensimmäiset poikaset ovat kuoriutuneet helmikuun lopulla.

Joulupöytään tulevat valkoiset kalkkuna tiput tulevat tilalle päivän vanhoina. Ankat tuotetaan omien emojen jälkeläisistä. Linnut kasvavat väljissä karsinoissa, päivällä ulkoillen.

Vuonna 2017 haudonnat alkavat pikkuhiljaa päättymään heinäkuulla, mahdollisesti vielä syksyksi haudotetaan ankkasatsi.

Kalkkunat kasvavat noin 8-12. kg teuraspainoon. Kasvamassa on nyt puolentoistasataa kalkkunaa jouluksi.

Juu 2014 vuonna ISOIN tilamme kalkkuna, Possu painoi Teuraspainona 22.6 kg!!!!
Kukko oli muistanut käydä ruokakupilla, tämä kalkkuna löysi joulupöydän Karilta.
Kalkkunat tulevat nykyisin Kuuselaan päivänikäisinä Esseniltä ja kasvatus tapahtuu tilalla alusta loppuun.

Teurastus tapahtuu siipikarjateurastamo Keltasiivessä Köyliössä.

Palvatun linnun vaihtoehdot 2017:

Palvausvaihtoehto 1:  Yläneen palvaamossa. Nouto sieltä tai toimitus sovittuihin paikkoihin jakolenkillä ennen joulua. Maksu pankkikortilla tai käteisellä noudettaessa.

Palvausvaihtoehto 2:
Palvaus Jämin rahtipalvissa Nouto sieltä tai toimitus sovittuihin paikkoihin jakolenkillä ennen  joulua. Maksu käteisellä tai pankkikortilla noudettaessa.
Tuleva vuosi tuo lisää haastetta linnunkasvatukseen. Saa nähdä nähdäänkö Kuuselan tilan lintuja ulkona ensikesänä samassa laajuudessa kuin edellisenä kesänä. Osalla linnuistamme on riittävän tiukat ulkotarhat mutta rakentamista keväällä riittää että saadaan edes osa linnuista ulos. Ankoilla lammelle pääsy saattaa jäädä haaveeksi, mikä onkin melkoinen murhe. Koitamme rakentaa sisätiloihin altaat joissa ankat pääsevät luontonsa mukaisesti pulimaan. On onni että sisätilaa on riittävästi, joskin ei sekään ilman huolellista vaateiden vaihtoa anna turvaa lähellä vaanivaa lintuinfulenssaa vastaan. Toivottavasti tästä selvitään.

Tässä tulevan vuoden tarjontaa:

Ankkaa pakastettuna ja munia, ankoilta, viiriäisiltä ja kanoilta myynnissä tilalta kokoajan.
Savustettua ankkaa tarjoamme jälleen tilauksesta. viikolla 45. Tilauksia otetaan koko ajan vastaan aina viikolle 43 saakka mikäli myytävää riittää. Linnut jaetaan Poriin ja Tampereen seudulle ennen Isänpäivää. Noudettavissa myös tilamyymälästä 11.11.

Hinnat 2017 Kalkkuna raaka(pakaste) 12 eur/kg ja savustettu kalkkuna 17 eur/kg ( painot 6-12 kg) Puolikkaat + 1 €/kg

Ankka raakana (pakaste) 17 eur/kg ja savustettuna 22 €/kg (painot 1,4-3 kg)

Saatavilla pikkujounaikaan ( ennakkoon sovittuna päivänä) sekä jouluksi savustetut noin neljä-viisi päivää ennen joulua.

Palvattua ankkaa toimitamme pääsiäiseksi sekä juhanuksen aikaan tilauksesta.

Myynti joko suoraan tilamyymälästä tai reko rinkien kautta Tampereen seudulla läpi vuoden joululinnut myynnissä myös Porin seudun reko piireissä.

Jouluksi 2017 lintuvarauksia alamme ottamaan syyskuun 1. päivästä alkaen!

Varaukset ja tiedustelut puh. 044 5474516 tai sp. timos et tykkoo.com tai facessa.


Linnunliha

Kuuselan tilalta löytyvät kasvattamamme laadukkaat kalkkunan ja ankan lihat pakastettuna tai tuoreena. Lisäksi tilalla on ankan, viiriäisen ja kanan munia. Tilamyymälämme aukeaa elokuun 12 päivä. Avoinna lauantaisin klo 10.00-14.00 muuten sopimuksen mukaan. Omien tuotteiden lisäksi muutaman muun pientuottajan tuotteet saatavilla. Virallinen myymälän avaus 16.9 Osta tilalta päivän yhteydessä.

Mökkivuokraus

Mökkimme on nyt pidempiaikaisella vuokralla toistaiseksi.

Tilitoimisto

JÄMIJÄRVEN AGRITILIT

Tilitoimistopalvelumme kattavat maatalouden kirjanpitopalveluista, viljelysuunnitelmiin ja EU-tukineuvontaan.