Menu

 Hei!

Nöyrä kiitos kaikille äänestäjilleni. Työ Jämijärven kunnan eteen jatkuu nyt kunnan valtuuston puhenjohtajana. Pyrin osaltani viemään kuntaa eteenpäin ja saamaan hyvässä alussa olevat kehitystoimet valmiiksi.
Yhteyttä voitte pitää puh. 0445474516 tai timo.sorvali at jamijarvi.fi sp.llä.


 Järkevät investoinnit ja yhteistyö takaavat Jämijärven itsenäisyyden

Nykyinen vaalikausi on kohta eletty. Viime kuntavaaleissa sanoin, että tuleva kausi riittää. Luvata en voinut muuta kuin kurjuutta. Pelkkää sitä se ei kuitenkaan ole ollut. Päättyvä kausi on ollut monessa mielessä mielenkiintoinen.

Torjuntavoitto valtionvarainministeriössä liki kymmenen Mariankadulla käynnin jälkeen ja saimme päätösvallan pysymään omassa kunnassa. Nostimme talouden paremmalle tasolle; tässä suurena vaikuttimena olivat tuulivoiman kiinteistöverot ja terveydenhoidon säästöt.

Muitakin isoja, tulevaisuuteen tähtääviä päätöksiä olemme tehneet. Kaukolämpölaitoksen rakentamisen myötä saimme lähienergiaa öljyn tilalle ja säästöä kunnankin menoihin. Samoin rakensimme ajan vaatimusten mukaisen palvelutalon kuntaan. Lisäksi olemme saaneet palautettua yksityisteiden tuen lähes talouskriisiä edeltävälle tasolle.

Jämillä on niin ikään päästy eteenpäin. Merkittävä asia on ollut Ikaalisten ja Parkanon tuki hiihtotunnelille kuntalaisvuoron merkeissä. Jämin Jänteen vetovastuu tunnelin hoidossa antoi jo ensimmäisenä vuotena merkkejä siitä, että tunnelin päässä on sittenkin valoa!

Valtuustokauden isoin päätös oli uuden koulukeskuksen rakentaminen. Sillä tähdätään pitkälle tulevaisuuteen, toivottavasti yli 50 vuoden päähän. Kallis investointi, mutta joka tuo säästöjä käyttötalouteen kuten korjaus-, lämmitys- ja vuokrakuluihin. Päätöksellä turvaamme päiväkoti- ja koulupalvelut, keskustaajaman elinvoiman ja kiinteistöjen arvon säilymisen koko kunnan alueella.

Keskustelua vanhasta koulusta ja vanhainkodista on käyty kovasti. Tosiasia on, että rakennukset oli kyllä aikanaan rakennettu hyvin mutta niiden muuttaminen nykymääräyksiä vastaaviksi olisi ollut todella kallista, osin jopa mahdotonta - eikä niistä olisi isolla rahallakaan saatu käytännöllisiä. Lisäksi mahdollisuus siihen, että kustannukset olisivat nousseet työn kuluessa, olisi ollut todella suuri. Peruskorjaamisessa epäonnistumisen riski on paljon suurempi kuin uudisrakentamisessa. 

Tulevalla valtuustokaudella on aika panostaa niin tonttimyyntiin kuin asukashankintaankin. Jämillä on hyviä tontteja, samoin Tuulenpesällä järvinäkymin. Kunnallistekniikan rakentaminen Tuulenpesän alueelle tulisi saada alulle. Meillä on hyvät tietoliikenneyhteydet etätyöhön ja matka Tampereellekaan ei ole pitkä. Asuntokauppa Jämijärvellä on käynyt kohtuullisen hyvin ja korona on lisännyt maaseutuasumisen kiinnostusta.

Kuntayhteistyötä tulee kehittää ilmansuunnista piittaamatta. Jämijärvi tulee kuitenkin pitää itsenäisenä, ellei itsenäisyyden säilyttäminen käy täysin mahdottomaksi. Itsenäisyys turvaa meille pienen kunnan edut ja sen, että Jämi ja Jämijärven kuntakeskus kehittyvät eivätkä taannu. Ruoho näyttää usein vihreämmältä aidan takana, mutta kuntaliitosten jälkeen tilanne on monesti ollut toinen. Huonoja esimerkkejä tästä on enemmän kuin hyviä.

Tulevat vuodet tulevat olemaan mielenkiintoisia. Mitä esimerkiksi tuo sote-uudistus, vai tuleeko se vieläkään? Tarvitsemme jalat maassa ja pää kylmänä olevia päättäjiä. Meillä on monia mahdollisuuksia. Voimme kituuttaa ja päätyä ennen pitkää kuntaliitokseen. Tai voimme yrittää, investoida oikein ja onnistua - ja jatkaa omana itsenäisenä kuntana kuntalaisia lähellä palvellen.

Valtiovarainministeriössä pyysin virkamiehiltä ensimmäisellä kierroksella, että antakaa meille aikaa. Kun vuosi sitten kävimme ministeriössä, sain palautetta, että ajan pyytäminen oli hyvä asia: emme uskoneet, että tulevaisuus on se, mitä esititte, mutta se on ollutkin parempi!

Kuntamme toimii edelleen minimihenkilökunnalla. Turhien valitusten teko on henkilöstön ajan tuhlaamista ja verorahojen suurta haaskaamista. Valittaa tietysti voi, mutta jos jo valittaessaan tietää tekevänsä turhaa työtä, miksi sen tekisi? Toivon, että Jämijärveä viedään myös tulevaisuudessa eteenpäin viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden hyvässä yhteishengessä.

Oman elämän muutosten myötä sekä lukuisten keskustelujen jälkeen nousi alkuvuodesta ajatus ”kerran vielä” vahvasti mieleen. Olen päättänyt asettua ehdolle Jämijärven kunnanvaltuustoon tulevalle kaudelle. Lupaan jälleen kireää vyötä mutta samalla Jämijärven eteenpäin menoa! Tehdään Jämijärvellä yhteistyössä se ihme, mikä tehtiin 20 vuotta sitten kotikylässäni Tykkööllä. Näytetään, että mahdoton on mahdollista ja laitetaan Jämijärven kunta nousuliitoon!

Timo Sorvali, Kunnallisvaali ehdokas 2021 
kunnanhallituksen puheenjohtaja 1998-2021 (kesk.), Jämijärvi


Linnunliha

Lintujen tuotanto on tilaltamme loppunut.

Mökkivuokraus
Tilamyynti suljettuTilitoimisto

JÄMIJÄRVEN AGRITILIT

Tilitoimistopalvelumme kattavat toiminnot maatalouden kirjanpitopalveluista viljelysuunnitelmiin ja EU-tukineuvontaan.